torsdag, oktober 05, 2006

Långkallingar

Ännu en dag som man segar omkring i kalsonger hela förmiddagen. Ute är det höstgrått och regnstänk, de lättklädda soldagarna är förbi nu. Det är bara att vänta in den första snön och snart får man ta på sig långkalsongerna och behålla dom på till kanske mars, april… Måste köpa nya långkallingar! De gamla är så välanvända att det numer finns ventilationshål i grenen. Men vintern är ändå ganska trevlig. Det finns ju massor man kan göra då också, typ angla, pimpla, gå på bandy, åka skidor och göra upp eld ute utan att riskera skogsbrand på någon annans mark. Skitjobbigt att ha en sur bonde efter sig tror jag. Det här ska bli en bra vinter har jag bestämt. Alla julklapparna kommer att vara färdighandlade minst en vecka innan dopparedagen (inte samma dag som vanligt), jag ska aldrig frysa för jag har nya långkallingar och fodrade Converse, jag kommer att vara skitpigg kl. 05:00 när klockan ringer för angling i Muckeltjärnen, jag kommer inte att vara avundsjuk på någon som kommer i full fart på skoter över Ullungen en solig januaridag, värmen i replokalen är tillbaka och årskortet i slalombacken ska utnyttjas till bristningsgränsen.

Saker att INTE se fram emot till vintern:
1. Byta till vinterdäck. Varje år funderar jag på att lämna det till en verkstad för det är så tråkigt.
2. Gitarren böjer sig. Jodu, min gitarr är en säsongsgitarr. Den torra luften på vintern får halsen att vrida sig så konstigt att den inte går att rätta till. Borde köpa en ny…

Det är dags för Sonny Bonnets Orkester att göra live-debut snart också. Men det blir mer en inofficiell sådan. Mer info om det kommer senare.

Ikväll ska jag gå och lyssna på Dan Viktor www.danviktor.com.