tisdag, oktober 31, 2006

Livepremiär 11/11, Bullfest

Den 11 november blir det livepremiär för Sonny Bonnets Orkester på den nu årliga Bullfesten.
Var? -Norrborn (Bollnäs)
När? -Kl. 19 öppnar vi dörren och sniker åt oss en tjuga för besväret.
Hur? -Man åker taxi, bil, buss, tåg, lastbil, glassbil, cyklar, går, rullar, ålar sig fram, bara man kommer! Hittar ni inte så maila på adressen i högra hörnet så får ni en vägbeskrivning.
Övriga band på scenen är bl.a. Bullegrims Band och Lazarow.
OBS! Skicka ett mail till info@bullegrims.com om ni vill komma!
Välkomna!

söndag, oktober 29, 2006

Vintertid

Ja, än en gång har man missat att det skulle ändras till vintertid inatt. Skulle verkligen ha behövt den där extra timmen idag. Sitter på Gävle station en timme tidig till mitt tåg istället... Kul! Ska iväg och repa i Bollnäs. Inatt kom första snön i Gävle... Sörrö!

onsdag, oktober 25, 2006

Idag är jag gammal

***
Vaknar upp när allt är tyst
Dricker kallnat kaffe från igår
Vågar inte öppna kylskåpsdörren
Kvar finns bara amorteringar på lån
***

Idag är jag gammal
Jobbar med landstingsutredningar och bibliotek
Har ganska kraftig skäggväxt och en begynnande flint
Har lärt mig att älska
Och inte
En trevlig tvåa på söder
Med utsikt över gamla stan
Söndagspromenader och bakfyllor som blir värre
Vågar fråga saker
Inte lika blyg som när jag var småpojke
Och gömde mig bakom hennes ben
Uppskattar fisket mer och mer
Vatten är ett lugnande medel (valium)
Gitarren är mitt trollspö
Det kan ingen ta ifrån mig

Och när gonggongen slår ska jag vara glad

tisdag, oktober 24, 2006

När jag var liten

...
ett tjog kontroll
kan behövas
slaget vid mattsmyra kapell
dedikerade till sanningen
panikångestattack
...

idag tänker jag på när jag var liten, när vi stal bräder från sågen och byggde en koja som nuförtiden används av rådjursjägare som jaktpass, eller så är den riven, kommer inte ihåg. en gång hade en duvhök tagit sig in i den närliggande kråkfällan och käkat upp alla skator, kråkor och nötskrikor som satt instängda i den, det såg ut ut som ett slagfält. höken släpptes ut i friheten medans vi tapetserade väggarna med damer.

tisdag, oktober 17, 2006

Så här ligger det till...

Våra rep flyter på, kan inte erinra mig att jag har repat så här mycket med något band tidigare. Fast jag skulle vilja repa mer! Men eftersom vi är löneslavar och mjölkbönder så finns det endast tid på helgerna. Vissa av låtarna börjar låta riktigt bra nu, bättre än förväntat faktiskt. Det är allt från riktiga rockrykare till smäktande landsvägsballader. Här avslöjar jag några av låtarna vi spelar (om de nu säger er nått):

- Riksväg 301 (övers. av Main Road 301)
- Lust och ork (övers. av Call my name and I’ll be there, Main Road 301)
- Käftsmäll (nyskriven)
- Tomma rum (nyskriven)
- Pussa barnen (övers. av Kiss the Children, Gram Parsons)
Plus ett par låtar till, men de karamellerna spar vi på, bara för att göra er nyfikna i en strut.

Den inofficiella livepremiären kommer preliminärt att bli den 11 november på en privatfest i Bollnäs. Mer info kommer…

En inspelning av en singel planeras också. Men de planerna är inslåsta i en avlägsen jordkällare.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om den avgående kulturministern (skönt att hon är borta) och regeringens budgetproposition men jag orkar helt enkelt inte just nu. Men helt klart är att det är de som har det svårast i samhället ska betala höginkomsttagarnas ökade inkomst. Jag väljer istället att citera den norrländske poeten, ”Pissmoderat med förutfattade meningar, det finns alternativ till ditt småborgerliga liv”.

/sonny

torsdag, oktober 12, 2006

Toaläsning och Pajasregeringen

Här får alla som inte har tid att läsa böcker ett tips: Leta upp en bok ni tycker verkar bra och intressant, köp den (låna på bibblo är inget alternativ i detta tips), lägg den på toa bredvid toastolen, läs sedan vid besök. Det här är verkligen att förena måsten med nöje. Jag lovar att ni kommer att börja läsa, ni blir mer bildade och får ut mer av era toabesök. De kommer iofs att bli längre men det är det värt. Och till er män måste jag bara säga att ni ska SITTA när ni kissar om detta ska funka och om ni inte vill städa toaletten flera gånger om dagen. Fick idén till detta efter att ha börjat läsa i badkaret och inspirerades av en viss norrländsk musiker, med länskoden för Norrbotten i bandnamnet, som tydligen skriver sina låtar när han sitter på toa, för det är tydligen det enda stället han får lugn och ro på när han är småbarnsförälder. Just nu är det Johnny Cashs självbiografi som ligger överst i högen av böcker på vår toa. Den skiljer sig rätt mycket från filmatiseringen i Walk the line faktiskt, men det kunde man ju förstå.

Haha, innan den nya Kalle Ankaregeringen ens hunnit fatta ett beslut eller ens lagt fram sin budget genomsynas den översittande överklassen som skattesmitare och fuskare. Värst är ändå den nya kulturministern. Är det av borgerlig ideologi hon har skippat att betala tv-licensen ska hon avgå omedelbart. Frågan är om hon sitta kvar överhuvudtaget? Hoppas att hon försvinner hur det än är, hon verkar inte ha koll på kulturfrågor överhuvudtaget. Inkompetensen i den nya regeringen är genomskinlig.

Tack föresten till alla ni borgarbrackor som snart har lyckats sänka min inkomst med ca 1000kr i månaden. Ökad a-kasseavgift och minskad a-kasseersättning, kul! Ökade klyftor mellan samhällsklasserna i Sverige är nu på väg att bli ett konstaterat faktum. Värst kommer det att bli för musiker och skådespelare, eftersom de är löper störst risk att bli arbetslösa ska de också betala mest i a-kasseavgift. Omvänd Robin Hood politik är det nu som råder i Sverige, ta från de fattiga och ge till de rika. Det ska tydligen kosta pengar att vara fattig… Idioter!

måndag, oktober 09, 2006

Förbannade vargar!

Igår var det nära att vår hund Sally blev ännu en dyster siffra i statistiken över tamdjur som dödats av rovdjur. Farsan var ute och jagade hare med henne när en eller flera vargar tog henne. Som tur var befann sig farsan bara hundra meter ifrån henne när hon brast ut i ett gallskrik. Han fattade direkt vad det var som hände och sprang emot ljudet och skrek för allt vad han var värd. Otroligt nog skrämde han vargarna så de släppte henne. Men hon hade fått flera bett över bakdelen varav ett som hade trängt in nästan en decimeter i magen. Vi vet inte än om det har gått hål på bukhinnan, men vi får hoppas att det inte är så för då kan det bli riktigt allvarligt. Men verkar alla fall rätt pigg nu. Tur hade inte den andra hunden som var på samma område som farsan, den hunden hittade bara ägarna halsbandet och några rester ifrån. Stackare!

Jag är inte för utrotning av varg, men det börjar bli dags att införa skyddsjakt, alla fall i Ovanåkers kommun. Få se nu då om Centerpartiets valfläsk i Ovanåkers kommun om att se över skyddsjakten på varg genomförs!

fredag, oktober 06, 2006

Kepsfrisyr

Visst kan kroppen te sig rätt underligt ibland? Som t.ex. när man har haft keps på sig en hel dag och håret format sig som en virvelvind, när man sen ska forma det i en fin frisyr igen gör det ont ut bara helvete i hårrötterna. Inte för att jag har nått hår att göra fräna frisyrer av längre, men det får mig att minnas de härliga dagarna då man slet framför spegeln. Nu har jag mer av en frihetsfrisyr. Duscha – Torka – Klart!

Var på Dan Viktor och Sanna Carlstedt igår. De var bra, men det blir lite konstigt när man ska lyssna på visor i en danslokal där merparten av besökarna inte bryr sig ett skit om vad det är på scenen. Man tycker lite synd om artisterna. Men de höll god min och var underhållande. Som vanligt vid utgång på lokal så har jag som trevligast på förfesten. Madde hade ett kändis-span också: Torgny Mogren (tror hon alla fall).

I eftermiddag bär det som vanligt av till Edsbyn och imorgon blir det en fisketur med Joel. Då ska de stora braxarna tas!


Skrytbild - Öring 6,2kg (och en keps som formar frisyr)

torsdag, oktober 05, 2006

Långkallingar

Ännu en dag som man segar omkring i kalsonger hela förmiddagen. Ute är det höstgrått och regnstänk, de lättklädda soldagarna är förbi nu. Det är bara att vänta in den första snön och snart får man ta på sig långkalsongerna och behålla dom på till kanske mars, april… Måste köpa nya långkallingar! De gamla är så välanvända att det numer finns ventilationshål i grenen. Men vintern är ändå ganska trevlig. Det finns ju massor man kan göra då också, typ angla, pimpla, gå på bandy, åka skidor och göra upp eld ute utan att riskera skogsbrand på någon annans mark. Skitjobbigt att ha en sur bonde efter sig tror jag. Det här ska bli en bra vinter har jag bestämt. Alla julklapparna kommer att vara färdighandlade minst en vecka innan dopparedagen (inte samma dag som vanligt), jag ska aldrig frysa för jag har nya långkallingar och fodrade Converse, jag kommer att vara skitpigg kl. 05:00 när klockan ringer för angling i Muckeltjärnen, jag kommer inte att vara avundsjuk på någon som kommer i full fart på skoter över Ullungen en solig januaridag, värmen i replokalen är tillbaka och årskortet i slalombacken ska utnyttjas till bristningsgränsen.

Saker att INTE se fram emot till vintern:
1. Byta till vinterdäck. Varje år funderar jag på att lämna det till en verkstad för det är så tråkigt.
2. Gitarren böjer sig. Jodu, min gitarr är en säsongsgitarr. Den torra luften på vintern får halsen att vrida sig så konstigt att den inte går att rätta till. Borde köpa en ny…

Det är dags för Sonny Bonnets Orkester att göra live-debut snart också. Men det blir mer en inofficiell sådan. Mer info om det kommer senare.

Ikväll ska jag gå och lyssna på Dan Viktor www.danviktor.com.

söndag, oktober 01, 2006

2kg vinyl

Har handlat några fin-fina vinylskivor i veckan:

The Band - The Band
Tom Waits - Blue Valentine
Kris Kristofferson - The silver tongued devil and I
Perssons Pack - Äkta hjärtan
Johnny Cash - Starportrait
Johnny Cash - Man in black
AC/DC - Back in black
AC/DC - High voltage
AC/DC - Let there be rock
Jerry Reed - Mind your love