måndag, januari 29, 2007

Ute i kylan

Jag och A-K skulle till Valbo och handla säng till mig igår. Får ny lägenhet denna vecka och jag äger ingen säng nämligen. Morgonen började bra. Skjutsade tillbaka PA:t från Perssons Packs konsert i Edsbyn till replokalen i Bollnäs, med en full skäggkille i baksätet som skulle avslöja alla mina hemligheter. Sen vidare mot Valbo, men tji fick vi. Strax söder om Norrlandsporten tvärdör bilen, som förövrigt är en blå Volvo 240 från 81. Vi började genast att ringa personer som kan nått om bilar (jag erkänner att jag är helt tom på kunskap om bilar), Kakan lyckades alla fall vägleda mig till att konstatera att kamremmen var av. Inget att göra utom att bogsera bilen till verkstad alltså. Tomas och U-M var hjältarna i denna kylans dag. De kom och bogserade oss ända till verkstan i Viksjöfors. Efter att ha suttit först en dryg timme i iskall bil och väntat på bogseringshjälp och sedan en timme i bilen under bogsering (A-K skrapade rutorna medans jag styrde) var vi ordentligt genomfrysna. Vi pälsade på ordentligt och tog pappas bil med full värme och hämtade släpvagnen som vi hade lämnat i Norrlandsporten hos bekanta till A-K. Sen blev det en sväng till Tomas och U-M och senare film under filt, Farväl Falkenberg är en överskattad tråkfilm, sådeså! (men bra skådisar måste jag säga)
/SB

3 Comments:

Anonymous Ulla-Marie said...

Hjältinnan för dagen ansåg att de frusna tu borde ha turats om att sitta i den varma bilen. De valde annorlunda.

29/1/07 14:35  
Anonymous Johannes said...

Är man i kilafors får man sig själv skylle

29/1/07 11:24  
Anonymous Anonym said...

maste kolla:)

7/12/09 03:42  

Skicka en kommentar

<< Home