tisdag, juli 03, 2007

070703

Klockan är 07.50, har just satt mig på X-tåget som ska ta mig till jobbet i Gävle. Var på Folk och Dans i Svaben igår. Kvällen hade alla förutsättningar att bli magisk, bra väder, trevligt folk och musik. Men den blev lätt sömning. Trötthetens skimmer har gripit tag i mig, jag antar att det är Woxstock som är den kriminella rövaren i bandana. Sömnlösa nätter och stress.

Konserten med Stefan Sundtröm och Västerbrokören var bra, varken mer eller mindre. Inledande "En näve näring", duett mellan Sundström och Nina Ramsby gav rysningar och publikens miner till "Dyrt att vara fattiglapp" var roliga. VBK inledde trevande och kändes vingligt och kantstött, men förvandlades till stor musik i "Rendez vous med Djävulen".

Jag gillar verkligen Svabensverk. Det lilla bruksamhället mellan Edsbyn och Falun är en annan värld på något sätt. Ortsborna är genuina utbölingar. Man skulle kunna tro att de är avstängda från verkligheten. Hade det inte legat så avsides skulle jag kunna tänka mig att bo där. Men jag antar att det är del av charmen med stället, att det ligger mitt i ingenstans. Vackert är det minsann!

Pressbyrån i Bollnäs måste ha världens äckligaste kaffe. Beskt och bittert och pissljummet. Ändå köper jag det ibland, när kaffesuget är stort. Man hoppas innerligt att de har fixat till maskinen men inte då. Tar några sammanbitna klungar och slänger resten.

Dagens citat (av kulturarbetare på Ovanåkers kommun): "Det här är ett efterblivet landskap på många sätt och vis".

2 Comments:

Anonymous johannes said...

Neutral Milk Hotels skiva som du just köpt är den bästa skiva jag vet, nästan iallafall.
Stod o höll i den i dag på Pet Sounds, man va ju i SOFO jue o drack espresso, men jag tror kanske jag har den kvar så jag sket i o betala
LEVE BYN

4/7/07 20:03  
Anonymous johannes said...

en sak till
Västerbrokören kan få mig o börja lipa så bra är dom

5/7/07 22:47  

Skicka en kommentar

<< Home