måndag, januari 29, 2007

Ute i kylan

Jag och A-K skulle till Valbo och handla säng till mig igår. Får ny lägenhet denna vecka och jag äger ingen säng nämligen. Morgonen började bra. Skjutsade tillbaka PA:t från Perssons Packs konsert i Edsbyn till replokalen i Bollnäs, med en full skäggkille i baksätet som skulle avslöja alla mina hemligheter. Sen vidare mot Valbo, men tji fick vi. Strax söder om Norrlandsporten tvärdör bilen, som förövrigt är en blå Volvo 240 från 81. Vi började genast att ringa personer som kan nått om bilar (jag erkänner att jag är helt tom på kunskap om bilar), Kakan lyckades alla fall vägleda mig till att konstatera att kamremmen var av. Inget att göra utom att bogsera bilen till verkstad alltså. Tomas och U-M var hjältarna i denna kylans dag. De kom och bogserade oss ända till verkstan i Viksjöfors. Efter att ha suttit först en dryg timme i iskall bil och väntat på bogseringshjälp och sedan en timme i bilen under bogsering (A-K skrapade rutorna medans jag styrde) var vi ordentligt genomfrysna. Vi pälsade på ordentligt och tog pappas bil med full värme och hämtade släpvagnen som vi hade lämnat i Norrlandsporten hos bekanta till A-K. Sen blev det en sväng till Tomas och U-M och senare film under filt, Farväl Falkenberg är en överskattad tråkfilm, sådeså! (men bra skådisar måste jag säga)
/SB

fredag, januari 19, 2007

Fler LIVEDATUM

Under våren tänkte vi spela live så mycket det bara går. Spelsugen som man är tar vi vilka spelningar som helst, inget ställe är för glammigt, sunkit eller märkvärdigt. Vi smaskar till med två datum redan nu.

20/3 - Orkestern (opluggá): MuFik, Bollnäs
30/3 - Sonny solo: Västerbergs FHS, Gävle (gäst: Camilla von Bothmer)
5/4 - (Skärtorsdag) Orkestern: Club Arena, Bollnäs
6/4 - (Långfredag) Orkestern: TBA, Edsbyn
5-6/4 är vi förband till Ulf Stureson som släpper en ny skiva i slutet av mars.

Ta med en kaffetermos och ett glatt humör!

Listan fylls på allt eftersom...

torsdag, januari 18, 2007

Ny lägenhet och Shooter Jennings

Kollade på en etta på Stallgatan igår, den var fin med fräscht badrum (badkar). Tapeterna går väl att diskutera men de var alla fall ljusa, vilket är viktigast. Köket var rymligt och spisen ganska ny. Flyttar in 1 feb!

Nu på morgonen fick jag sms från JP som meddelade att biljetter till Shooter Jennings är införskaffade! Ska bli grymt att se Waylons hårda son på Kägelbanan den 3 maj.

Repade igår. Körerna på "Sjung högt, Sjung lågt" ger mig rysningar...

onsdag, januari 17, 2007

Det går bra nu...

Grattis till mig själv som igår vann en 7" Tom Waits singel på www.sonicmagazine.com. Brukar ju aldrig vinna sånna tävlingar (bara fisketävlingar).

Fick även ett erbjudande om en lägenhet i Edsbyn som jag ska glåma på. Hoppas den är schysst så jag kan flytta in 1/2.

Sist men inte minst hittade jag gamla lottvinster när jag packade mina flyttlådor i Gävle. 90kr sammanlagt att plocka ut. Tror jag köper en Château Bonnet för pengarna.

Mors!
/Eder Sneaky Tom

lördag, januari 13, 2007

Trött

5 timmar på 2 dygn, det är allt jag har sovit. Kroppen funkar inte och det kopplar inte längre i hjärnan...

torsdag, januari 11, 2007

5e dagen och nya bloggar

Nu är jag inne på femte dagen som snusfri. Nästan all abstinens är nu borta. Tänker inte på det längre. Klart och betalt, som Patrik Larsson säger.

Köpte två skivor idag: En bluegrass samling och en samling som hette "Country drinking songs". Kan ju inte vara annat än bra!

Blott en dag... smattrade det till och ett gäng nya bloggar föddes som jag kommer att följa...

BronkoBandit - Jag väntar

Miss Bonnet - En blogg

Trummisen - Ibland är det härligt...

tisdag, januari 09, 2007

Dag 3 (räknat från sönd)

Här kan ni se hur kul min nyårsafton var. Tack för en trevlig kväll till Blyrre och hans kompisar!

Ikväll är det "Deadliest Catch" på Discovery igen! (det var repris igår)

Fortfarande har jag stickningar i kroppen av nikotinabstinens. Men snart ska det väl vara över???

Imorgon åker jag till byn för att kolla på bandytävlan, heja byn! Stannar nog till torsd.

Dags att starta upp den där "vikhistorien" nu Joel och Erik! Vem tar första steget?

Funderar på om jag ska låta min redan långa skäggstubb få växa till ett fint helskägg, vilka är för och vilka är emot?

måndag, januari 08, 2007

Jaja, jag har fuskat...

... det blev lite festnikotin i helgen. Kom på att det var helt idiotiskt att sluta på en torsdag när det var så nära helgen, så jag tar nya tag nu från och med igår söndag. Jag är alla fall inte lika sur och elak längre... bara lite.

Igår repade vi med Orkestern efter ett kort uppehåll över jul och nyår. Gick bra och den nya låten "Sjung högt, sjung lågt" börjar ta fin form, har nog aldrig sjungit så eländigt någon gång som i den låten, moll å allt! Inte likt mäg...

Ikväll är det "Deadliest Catch" på Discovery igen!

fredag, januari 05, 2007

Dag 2

Nu är jag inne på dag två som nikotinfri, det värsta i abstinensen är humöret (jag blir elak) och rastlösheten.

Jag försöker skriva nya låtar, går sådär...

Ikväll bär det av till byn igen. Hej mamma och pappa!

torsdag, januari 04, 2007

Beroendet ska stoppas

Jaha, då är sista snusdosan kastad i soporna. Projekt "Nikotinfri" börjar idag och jag förväntar mig en hård kamp. Iofs har den redan börjat, det sticker i kroppen, jag är sur och är rastlös som fan. Men jag ska vinna!

Försöker fixa till humöret med en catchy låt med The Kooks, "She moves in her own way". Går sådär...

onsdag, januari 03, 2007

2007

Det är fint väder idag, solen skiner igen, det var länge sedan man såg den gamla fan... Glädjande är att det bästa programmet på teve började på en ny säsong igår, Dödlig fångst (Deadliest Catch) på Discovery. Där snackar vi hårda män, å vi gnäller på vädret när de blåser lite snöslask i 5m/s. Inatt såg jag även en föreställning med Klungan, gänget backom Mammas nya kille på P3, på Svt. Humor i min smak. Såg även en av mina favoritfilmer på svt, Smoke. Jävla fin film.

Jag förväntar mig inget av det nya året egentligen (man blir bara besviken), men en banjo önskar jag mig när jag fyller gubbe... EN BANJO, inget annat, så kan alla urbana jävlar göra sig roliga på min bekostnad med syftningar på filmen Deliverance.

2 snusar kvar i dosan...