måndag, juli 30, 2007

Jesus Camp

Råkade se några minuter av dokumentären Jesus Camp igår på svt. Den var så vidrig att jag blev tvungen att stänga av. Sjuka människor som hjärntvättar barn för att skapa en armé i Jesu namn, som sedan ska ta sig fram i politiken för att rädda usa.... Ja vad säger man? Idioter! Det är ett efterblivet land usa... Men samma jävla skit finns i det här landet också. Nu ska jag lyssna på Entombeds skiva "Sons of satan, praise the lord".

Varsågod säger jag till Mattias Alkberg BD som tackar för alla avsnitt av "Mammas nya kille" som de fick på Woxstock.

söndag, juli 22, 2007

Vaknar tidigt

Jag vaknade tidigt idag, 5.20. En vanlig tid för en arbetare kan tyckas men inte på en söndag. Hjärnan fungerar ganska primitivt den tiden och ja, jag var ganska sur. Men just nu tycker jag det är rätt skönt att vara uppe. Lite tid för mig själv. Kaffet smakar fint i sommarsolen på balkongen. Tv-shop visar fantastiska produkter på tv. A-K's laptop ligger fint i knät. Antar att ingen mer än jag kommer vara vaken här i huset på några timmar.

Var till stugan igår och fiskade med Elis och A-K. Mina föräldrar och syrrans familj var också där. Jag längtar dit igen. Inget är så lugnande som att åka dit tror jag. Man bara ÄR som man säger. 2 gäddor fick jag, varav en hamnade i Obelix mage. Obelix är en bortskämd katt som är lat, ägare är UM.

En av sommarens höjpunkter så här långt är Bockrock. Jag gästade Bullegrims Bands spelning och det var skitkul. Jag har aldrig tidigare varit gästartist, förutom när jag körade med Ned Oldhams band The Anomoanon. Jag spelade "Käftsmäll" och en cover på MABDs "Haschkollektivet". Jag tycker om att spela med killarna i Bullegrims. Publiken var bra och ljudet var sämst. Men en grymt trvlig kväll, trots kyla och regn. Ni som gick på Björn Rosenström i Alfta är lurade.

En annan höjdpunkt så här långt är Woxstock. Trots att jag jobbar skiten ur mig på Woxstock så har jag alla fall möjligheten att kika in alla band. Att äntlig få se Kjell Höglund var stort och Mattias Alkberg BD var bäst.

En och en halv vecka kvar till min semester börjar. Känns som att den behövs...

tisdag, juli 03, 2007

070703

Klockan är 07.50, har just satt mig på X-tåget som ska ta mig till jobbet i Gävle. Var på Folk och Dans i Svaben igår. Kvällen hade alla förutsättningar att bli magisk, bra väder, trevligt folk och musik. Men den blev lätt sömning. Trötthetens skimmer har gripit tag i mig, jag antar att det är Woxstock som är den kriminella rövaren i bandana. Sömnlösa nätter och stress.

Konserten med Stefan Sundtröm och Västerbrokören var bra, varken mer eller mindre. Inledande "En näve näring", duett mellan Sundström och Nina Ramsby gav rysningar och publikens miner till "Dyrt att vara fattiglapp" var roliga. VBK inledde trevande och kändes vingligt och kantstött, men förvandlades till stor musik i "Rendez vous med Djävulen".

Jag gillar verkligen Svabensverk. Det lilla bruksamhället mellan Edsbyn och Falun är en annan värld på något sätt. Ortsborna är genuina utbölingar. Man skulle kunna tro att de är avstängda från verkligheten. Hade det inte legat så avsides skulle jag kunna tänka mig att bo där. Men jag antar att det är del av charmen med stället, att det ligger mitt i ingenstans. Vackert är det minsann!

Pressbyrån i Bollnäs måste ha världens äckligaste kaffe. Beskt och bittert och pissljummet. Ändå köper jag det ibland, när kaffesuget är stort. Man hoppas innerligt att de har fixat till maskinen men inte då. Tar några sammanbitna klungar och slänger resten.

Dagens citat (av kulturarbetare på Ovanåkers kommun): "Det här är ett efterblivet landskap på många sätt och vis".