torsdag, augusti 17, 2006

Det kom ett svar...

...tillslut på Debattartikeln som jag länkade till i posten nedan. Något luddig, men den ger alla fall ett svar på att kulturpolitik inte verkar vara värt att diskutera bland länets politiker. Skämmes!

Läs svaret här: http://www.ljusnan.se/article.jsp?article=13966&category=21&maincategory=4

torsdag, augusti 10, 2006

Kulturpolitix

I en artikel i Svenska Dagbladet kan man läsa en artikel om den svenska kommunalkulturpolitiken som är ganska intressant. Läs artikeln genom att klicka på länken ovan.

I Ljusnan igår 9/8, kunde man även läsa ett debattinlägg från Hälsinge Akademien där man ställde ett antal frågor till politiker i Hälsinglands kommuner. Det ska bli intressant att se hur många politiker som svarar och om de har något intressant att att säga... Läs debattinlägget här: http://www.ljusnan.se/article.jsp?article=13895&category=21&maincategory=4

onsdag, augusti 09, 2006

Cityfest och bjäffs

Nu har stan förvandlats till ett gigantiskt nöjesfält och sprithink, Cityfesten har börjat. Det luktar sockervadd, langos, rökelse och grill. Karusellerna spelar smaklös discodunk och på scenen finns.... finns.... finns... ehh.... Atomic Swing? Ni hittar nog mig i ett öltält i helgen om ni letar. Men först laddas det på Södra Köpmangatan!

Appropå sprithink, så var det just det var i Edsbyn för två veckor sedan. Den årliga Pärsmässan gick av stapeln och det var nog en av de roligaste mässor jag har varit på de senaste åren. Var iofs bara där lördagen. Var till stugan på fredan å söv över å elda i öppna spisen sörrö! Eld är roligt!

Nu går jag in i söka jobb tider... Ge mig ett om ni har ett, gärna nått man kan cykla till, för det är så trevligt att cykla se ni... Har skickat nån ansökan men man kan ju alltid bli konstnär... "jag ska måla gris", sjunger jag.

Bara så ni vet så satsar Ovånkers kommun (Högerstyre) ca. 900kr per person i kommunen på kultur (bibliotek, bidrag, musikskola, mm), när man t.ex i Sandviken (S) satsar 1600kr per person...

Stugan...


Getjävel...