fredag, mars 23, 2007

Grovhuggen

Åt helvete med alla dom
som svingar en skyffel
Alla ni som trotsar hans lag
Som en vild rusande buffel
lika envis som
ett uppkäftigt barn...

fredag, mars 16, 2007

Folklivsfanatiker

Så här på fredasettermiddan slår vi till med lite kvalitativ humor i form av "Folklivsfanatikern Job Andersson".

Cursed Sleep

Ibland blir man bara så glad. Här får ni en smått fantastisk video till en mycket vacker sång. Cursed Sleep med Bonnie 'Prince' Billy från nya skivan The Letting Go. Will Oldham får en jättefin röd mysdress av en snäll familj...


Ett tips är att söka upp de tre reklamfilmerna till skivan The Letting Go som finns på youtube, dom är helt enkelt jättebra! Youtube.com är förövrigt väldigt roande när man är sjuk...

torsdag, mars 15, 2007

SM-Final och utan röst

För fjärde året i rad har mitt kära Edsbyn gått till SM-Final i bandy. Nu väntar en förväntansfull och nervös bussresa till Uppsala på söndag. Men jag har positiva vibbar i knävecken. Hur det än går så laget gjort en grym insats denna säsong, efter de spelartapp man hade inför starten.

Red Farmers klack har lärt mig att sjunga, men just nu är det osäkert om jag kan ta en enda ton på söndag. Halsen är helt paj! Ont har jag och rösten har försvunnit... låter ungefär som Bob Dylan när jag pratar, han låter iofs bra... Men Orkesterns rep är inställda tillsvidare.

Vårsolen har alla fall tittat fram och man kan sitta i t-shirt på Anna-Karins balkong utan att frysa. Hon planterade en hel hög med frön häromdagen, jag går och småkollar på de små gröna plastlådorna lite då och då, men ingen grönska syns än. Igår kväll efter en liten pratstund under fläkten förstod jag att hon tycker att offentliga bad, badtunnor och bastu är äckligt, rent hygieniskt alltå. Särskilt om de innehåller män... Vad nu det ska betyda? Hur böjer man föresten bastu? En bastu, flera bastusar?

fredag, mars 09, 2007

Winter Shaker

Doften av nybryggt kaffe sprider sig i köket på Tjärnvägen. Just nu tändes lampan på perkulatorn. Jag funderar på att stjäla en eller två kanelbullar ur Anna-Karins frys. De var nybakta och ljuvliga igår kväll och jag tror att de är lika goda idag efter några sekunder i micron.

Som ni kanske har sett i menyn till höger så är det nu TRE konserter som är flyttade till okänt datum (TBA). Senast är det konserten i Gävle som ska flyttas.. Återkommer om det.

Ikväll är det semifinal 3 i sm-slutspelet i bandy mellan Byn och SAIK. Är redan nervklen. Men något säger mig att kvällens drabbning INTE kommer att vara jämn... Fråga mig inte varför, jag bara känner det.

Genom laptopens kassa högtalare strömmar ljuv musik i form av Woven Hand. Det är så vackert att man domnar av i skallen. David Eugene Edwards stämma är av en skrämmande och hypnotiserande kararaktär. Man kan bli religiös bara vid blotta närvaron.

Nu ska jag TROLLA MED KNÄNA!

måndag, mars 05, 2007

Ny basist i Orkestern

Vår alldeles egna mjölkbonde Lasse har nu lämnat Orkestern under "mystiska" omständigheter. Ingen vet vart han befinner sig, men det ryktas om att han har setts utanför Belse med bockhorn i pannan. Jag önskar han all lycka i framtiden med vad han än sysslar med! Tack för denna tid.

Välkomnar gör jag Fredrik (efternamn har jag ingen aning om, men jag gissar på Svensson) som tar över Lasses plats vid basen i Orkestern. Till vardags sjunger han i bandet Delacroix och dom kan man lyssna på på majspäjs. Välkommen Fredrik!

torsdag, mars 01, 2007

Jubb

Idag förlängdes mitt jubb på Länsmusiken, grattis mig! 75% av min arbetsföra tid skall fram till och med juli tillbringas på jubbet i Gävle. Det är alla fall en liten lättnad att veta vad man ska göra i fem månader framåt...