onsdag, februari 28, 2007

Ljudlöst

Jag är hemma idag. Någon har slagit en klubba i min skalle och dragit en rotborste i min hals. Jag kan inte sjunga, inte tänka, inte längre vara pigg och allert. Så som man ska va...

Jag tycker inte längre om ljud, det är störande, irriterande och deprimerande. När jag stoppar i mina hörlurar tvingas jag att stänga av musiken för att sedan sitta med hörlurarna kvar i öronen som en dämpning mot omgivningen. Jag har inte tidigare tänkt på jobbiga ljud så som tågdunk, köksfläkt, motorljud, krogsurr, hejarklack, barnskrik, datorsurr osv. Jag vill bara stänga in mig i tystnaden ibland. Just nu är det byggarbetsplats på jobbet och det går inte vara där, kan inte få någon ro. På bandyn senast var jag nästan på väg hem för ljuden blev för jobbiga... Det kallas visst LJUDÖVERKÄNNSLIGHET. Dax att skaffa hörselproppar tror jag visst.

Igår pratade jag med en tjej från kulturutskottet, det händer alla fall grejer i kulturpolitiken. Än är inte det sista ordet sagt tror jag för motståndet finns där.

måndag, februari 26, 2007

Drivved

Kolla in trailern till filmen "Drivved" där musiken av Sonny Bonnet & the Royal Family fungerar som berättarröst i en film där bilder och inte dialog är det viktiga.

Ni kan läsa mer om filmen här.

fredag, februari 23, 2007

INSTÄLLT

"Non videre sed esse. Man är, man man syns inte"

Spelningen i Hudiksvall i morgon lördag 24/2 tillsammans med De Märkvärdiga är skjuten i framtiden. Samma sak gäller spelningen på MuFik 20/3 i Bollnäs. Jag återkommer med nya datum när det är klart.

Den som kan säga vilken bok citatet ovan kommer ifrån vinner en pucko på Pelles.

Nu har jag tagit helg och det är skönt. Förövrigt beger jag mig nu till Bollnäs med Bronko. Vad vi ska göra där ska du skita i!

torsdag, februari 22, 2007

Abstinens

Igår inbefann sig den där känslan som flera har talat om även hos mig. Den där rösten som skriker: "Jag måste dricka rödvin!". Eftersom jag har sådan karraktär så begav jag mig genast av till butiken med den gröna skylten och införskaffade mig en flarra. Drog till med en flaska på chans och den gick verkligen hem. Det kan också ha varit sällskapet och "Walk the line" som gjorde det hela lite bättre. En liten stund av kontinental värme i vintermörkret var fint, man tycker allt att man är lite kultiverad när man tar ett par glas rödtjut en onsdagkväll. Det är kanske så männen på bänkarna känner när de dricker sin Kir?

Några favvoviner just nu är:
6792 Campolieti Ripasso Italien Flaska 750 ml 79.00
2788 Viña Albali Gran Reserva Spanien Flaska 750 ml 78.00
32412 Allegro Primitivo Italien Flaska 750 ml 64.00

GLÖM FÖR BÖVELEN INTE ATT SONNY GÄSTAR DE MÄRKVÄRDIGA PÅ LÖRDAG (se nedan)

måndag, februari 19, 2007

Kulturell nedrustning...

Nu börjas nedrustningan av svensk kultur och framförallt musiken. Tack för det piss-moderater! Läs här

Skulle det inte bli fler jobb sa ni? Jag blir av med mitt pga er... Det är inte hat jag känner, det är förakt mot er inkompetens och vidriga människosyn.

onsdag, februari 14, 2007

Mer LIVE

Nu är det klart att platsen för Orkestern och Ulf Stureson 6/4 blir Röda Bonden i Edsbyn. Sonny ska även gästa De Märkvärdiga på Gyllene Laxen i Hudik (home of Sigge Hill) 24/2.

24/2 - Sonny gästar De Märkvärdiga: Gyllene Laxen, Hudiksvall
20/3 - Orkestern (opluggá): MuFik, Bollnäs
30/3 - Sonny solo: Västerbergs FHS, Gävle (gäst: Camilla von Bothmer)
5/4 - (Skärtorsdag) Orkestern: Club Arena, Bollnäs
6/4 - (Långfredag) Orkestern: Röda Bonden, Edsbyn
5-6/4 är vi förband till Ulf Stureson som släpper en ny skiva i slutet av mars.

tisdag, februari 13, 2007

Ta helg!

Det är tisdag och jag känner för att ta helg nu...

Helgen som gick var faktiskt rätt bra. Bjöd Anna-Karin på en snabb-middag i nya lägenheten innan vi gav oss av och kollade när Edsbyn sparka röven på Bajen, ge dom hopp sen krossa dom, det är min melodi! Efter det var det kalas hos Ulla-Marie för hon fyllde år, grattis och hurra hurra! Det var en jättetrevlig sammankomst av personer som man både känner och inte.

Lite väl trevligt var det kändes det som i lördags när man vaknade, att blanda whiskey och rödvin är inte att rekommendera! Efter ett rep med Orkestern på dagen blev det slappa framför teven och mello. Med sånt trevligt sällskap som jag hade gick den tävlingen att genomlida också, mest skrattretande var all dans och koreografi som körsångarna hade var så förbannat fjollig!

Söndagen jobbade jag med Musik Direkt i Gävle. Alla artister som var med där var mycket bättre än de som var med på Mello!

Hur mycket man än äter blir man alltid hungrig igen, jobbigt!

onsdag, februari 07, 2007

Det är kallt nu...

Imorse när jag väntade på bussen var det så där jävulskt kallt som det kan vara ibland. Då man vill stå "mitt i kläderna", då näshåren fryser samman, skägget får frost och kinderna hettar. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite mysigt ändå. Man känner att man lever och det är en utmaning att tvinga sig ut... Men jag längtar till våren, som för tillfället känns väldigt avlägsen. Sitta i Öjeparken barfota, en folköl i handen och trevligt skitsnack.

Annars är det mest bara stress, stress och stress...

Igår fick jag äta pizza med en kaffesked och en brödkniv, mina bestick har mystiskt gått upp i rök under flytten... om någon skulle råka hitta bestick i backelit eller tik, hojta till, det kan vara mina som är på rymmen.

Äh, gondolen står på hygget!

söndag, februari 04, 2007

Grattis Elis!

Idag fyller Edsbyns hårdaste och mest modemedvetna kille 6 år. Ett STORT GRATTIS till Elis på 6-årsdagen!!!

torsdag, februari 01, 2007

Fler LIVEDATUM

Det börjar bli en del spelningar inbokade i vår. Spelsugen som vi är tar vi vilka spelningar som helst, inget ställe är för glammigt, sunkit eller märkvärdigt. Fyra ställen ska vi besöka än så länge. Känner ni någon arrangör, tvinga dom att boka oss, vi är så billiga att det börjar bli pinsamt.

20/3 - Orkestern (opluggá): MuFik, Bollnäs
30/3 - Sonny solo: Västerbergs FHS, Gävle (gäst: Camilla von Bothmer)
5/4 - (Skärtorsdag) Orkestern: Club Arena, Bollnäs
6/4 - (Långfredag) Orkestern: TBA, Edsbyn
5-6/4 är vi förband till Ulf Stureson som släpper en ny skiva i slutet av mars.

Ta med en kaffetermos och ett glatt humör!

Listan fylls på allt eftersom...

/Skrivet av Sonny som är strandsatt på Gävle station igen... (ondskans stad)